Brezglutenski recepti in zapisi

Turški zajtrk, Pita Pizza

Andrej Mihelič Jul 20, 2023

Turški zajtrk, Pita Pizza

SESTAVINE:

2 BFree Pita Kruha

200 g sveže špinače

2 stroka česna 

1 žlica olivnega olja

1 žlička mlete kumine

Sol in poper

2 jajci

 

PRIPRAVA:

1
Pečico predhodno segrejte na 180 stopinj.

2
V majhno ponev dodajte olje in česen, kuhajte minuto ali dve, preden dodate kumino, dober ščepec soli ter črni poper in špinačo. Premešajte, da se združi in pustite, da oveni.

3
Nad skledo položimo manjšo cedilo in v cedilo položimo špinačo, da odteče odvečna tekočina.

4
Na obložen pekač položimo 2 piti. Dodajte špinačo k pitam tako, da v sredini pustite jamico za jajce.

5
V vsako jamico razbijemo jajce in potresemo z malo morske soli. Postavite v predhodno segreto pečico za približno 8-10 minut oziroma dokler se jajce ne strdi.

6
Odstranite iz pečice in potresite s čilijevimi kosmiči ter dodatnimi sezamovimi semeni, za zaključek pa pokapajte z ekstra deviškim oljčnim oljem.