
SESTAVINE:
2 BFree Pita Kruha
200 g sveže špinače
2 stroka česna
1 žlica olivnega olja
1 žlička mlete kumine
Sol in poper
2 jajci
PRIPRAVA:
1
Pečico predhodno segrejte na 180 stopinj.
2
V majhno ponev dodajte olje in česen, kuhajte minuto ali dve, preden dodate kumino, dober ščepec soli ter črni poper in špinačo. Premešajte, da se združi in pustite, da oveni.
3
Nad skledo položimo manjšo cedilo in v cedilo položimo špinačo, da odteče odvečna tekočina.
4
Na obložen pekač položimo 2 piti. Dodajte špinačo k pitam tako, da v sredini pustite jamico za jajce.
5
V vsako jamico razbijemo jajce in potresemo z malo morske soli. Postavite v predhodno segreto pečico za približno 8-10 minut oziroma dokler se jajce ne strdi.
6
Odstranite iz pečice in potresite s čilijevimi kosmiči ter dodatnimi sezamovimi semeni, za zaključek pa pokapajte z ekstra deviškim oljčnim oljem.