Brezglutenski recepti in zapisi

BFree Tofu Suvlaki

Andrej Mihelič Jul 24, 2023

BFree Tofu Suvlaki

Zdrava hitra hrana! Nabodala s tofujem, prelite s prelivom Tzatziki😍

SESTAVINE:

Tofu

450 g ekstra čvrstega tofuja
3 nastrgani stroki česna
1 zvrhana žlička prekajene paprike
1 zvrhana žlička mlete kumine
1 zvrhana žlička mletega koriandra
1 zvrhana žlička posušene mete
2 žlički posušenega origana
1/2 žličke mletega cimeta
1/4 žličke čilijevih kosmičev
5 bs oljčnega olja
1 zvrhana žlička morske soli
Drobno mleti črni poper
Lupina in sok 1 velike limone

Tzatziki

250 ml rastlinskega grškega jogurta
sok 1/2 limone
Polovica kumare grobo naribane
Majhna pest listov mete
4 vejice svežega kopra
1/2 naribanega stroka česna
sol in poper
1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja

Za postrežbo

1 paket BFree pita kruhkov
2 lista solate
Rezine kumar
Sesekljan češnjev paradižnik
1/2 narezane rdeče čebule
Narezane redkvice
Svež koper
Metini listi
1 na rezine narezana limona

 

PRIPRAVA (METODA):

1
V srednji skledi zmešajte vse sestavine za tofu, razen tofuja.

2
Tofu narežite na kocke, jih dodajte marinadi in premešajte, da se združijo. Pustite pokrito najmanj 30 minut ali čez noč.

3
Ko ste pripravljeni za serviranje, pečico predhodno segrejte na 180'C. Pekač obložite s peki papirjem.

4
Z lesenimi ali kovinskimi nabodali razdelite tofu na 8 nabodal in položite na pekač. Morebitno preostalo marinado iz posode namažemo po tofuju in postavimo v ogreto pečico za približno 20 minut, nabodala pa redno obračamo.

5
To lahko storite tudi na žaru !

6
Med kuhanjem tofuja damo v skledo jogurt z grobo naribano kumaro, drobno naribanim česnom, limoninim sokom, oljčnim oljem, soljo in poprom, na koncu dodamo še grobo sesekljana sveža zelišča. Dobro premešajte, da se poveže in odstavite.

7
Vse sestavine za solato pripravite na velikem krožniku.

8
Nekaj ​​minut preden je tofu pripravljen, postavite BFree pita kruhke v pečico, da se ogrejejo.

9
Nabodala postrezite na krožniku poleg pita kruhkov, tzatzikija, solate in zavijte.